Η κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας στην περιοχή Αιτωλοακαρνανίας έρχεται στο προσκήνιο, με τις συνεχείς μετακινήσεις και υπερεφημέρευση των ιατρών. Σύμφωνα με την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις πρόσφατες εντολές για μετακίνηση και επιπλέον υπερεφημέρευση ακτινολόγων και ιατρών, το Κέντρο Υγείας στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας έχει αναγκαστικά μείνει χωρίς ειδικευμένο ιατρό για τους επόμενους τρεις μήνες. Οι νοσοκομειακοί ιατροί, επιπλέον, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της υπερεφημέρευσης, με πολλούς από αυτούς να καλύπτουν δύο Κέντρα Υγείας, υπερβαίνοντας τα επιτρεπτά όρια και χωρίς την ελεύθερη συναίνεσή τους. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τους ιατρούς σε υπερεργασία, εργασιακή κόπωση και ανησυχία για την ανθρώπινη ασφάλεια.

Επιπλέον, οι ιατροί και στην Άρτα καταγγέλλουν τις προσπάθειες της διοίκησης να αναγκάσει τους ιατρούς να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις, συναινώντας στην υπερεφημέρευση. Αυτή η προσπάθεια αναγκαστικής υπογραφής αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των ιατρείων, την παροχή υπηρεσιών και την ποιότητα της περίθαλψης προς τους ασθενείς.

Οι γιατροί καταλήγουν ότι η κρίσιμη κατάσταση στα Κέντρα Υγείας έχει δυνητικά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική απειλή για την ευεξία των ιατρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *