Ο Δήμος Ζαχάρως ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από την… μανία του Εγκέλαδου, αφού ζημιές υπέστησαν το στάδιο της Ζαχάρως (υπάρχουν ρωγμές στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων), παλιά κτήρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι.

Ο Δήμος Ζαχάρως ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από την… μανία του Εγκέλαδου, αφού ζημιές υπέστησαν το στάδιο της Ζαχάρως (υπάρχουν ρωγμές στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων), παλιά κτήρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι.

Η ανακοίνωση του δήμου Ζαχάρως

Για τις πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος στην περιοχή ο Δήμος Ζαχάρως τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«O Δήμος Ζαχάρως μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας, ενημερώνει ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών  προέβησαν σε ελέγχους των σχολικών μονάδων και των χώρων συνάθροισης για την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών. Παρακαλούνται οι πολίτες να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα εξής τηλέφωνα: 2625360301-317.

Επίσης  ενημερώνουμε τους γονείς ότι τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως, αναστέλλουν την λειτουργία τους για σήμερα (σ.σ. χθες) Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά».

Προβλήματα και στον δήμο Ανδρίτσαινας  – Κρεστένων

Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο Εγκέλαδος και στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού καταγράφηκαν ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο του Καλλικώμου, όπου ένας εξωτερικός τοίχος έχει γύρει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα άμεσα ο πρόεδρος της κοινότητας Θανάσης Ζωγόγιαννης, να τοποθετήσει κορδέλες που απαγορεύουν τη στάθμιση οχημάτων, αφού μπορεί να καταρρεύσει ο «πληγωμένος» τοίχος και να προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές.

«Η μεγαλύτερη ζημιά έχει γίνει στο Πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας και ήδη έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειας, προκειμένου να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τους συμπολίτες μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζωγόγιαννης.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος από την πλευρά του,τόνισε στην εφημ. «Πατρίς» ότι ο δήμος καταγράφει όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, θα γίνει περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Επίσης στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο Καλλικώμου ένας εξωτερικός τοίχος έχει γύρει επικίνδυνα και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, για την αποφυγή δυσαρεστών καταστάσεων. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο δήμο τα οποία όμως θα καταμετρηθούν τις επόμενες ώρες για να ξέρουμε και το συνολικό μέγεθος τους».

 

πηγή: patrisnews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *