Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Τομέα Αχαΐας:

Ο σημερινός εκτροχιασμός συρμού του Προαστιακού σιδηροδρόμου στην Πάτρα, την ώρα που επέβαιναν σε αυτόν 72 επιβάτες -ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως η λογική του “πάμε κι όπου βγει” εφαρμόζεται και στον Προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας.

Η πολιτική που διαχρονικά έχει εφαρμοστεί στον τομέα των σιδηροδρόμων από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που βάζουν στο ζύγι “κόστους-οφέλους” τις υποδομές και τη συντήρησή τους, που της αποψιλώνουν από προσωπικό και τις κόβουν σε κομμάτια για να τις δώσουν στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν προδιαγεγγραμμένα εγκλήματα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο. Μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για τη μετακίνηση και την προστασία του λαού, ακόμη και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Τεράστιες ευθύνες έχουν η κυβέρνηση, αλλά και η εταιρεία, αφού οι εργαζόμενοι προειδοποιούν όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο για τη συντήρηση, όσο και για την έλλειψη προσωπικού.

Φτάνει πιά!

Απαιτούμε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ατυχήματος, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να παρθούν όλα τα μέτρα συντήρησης για την ασφαλή μετακίνηση του λαού και των εργαζομένων του σιδηροδρόμου.

Διεκδικούμε ασφαλή, σύγχρονα και δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *