Η Σοφία Ανδρίκουλα ήταν επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών” στις δημοτικές εκλογές του δήμου Αμφιλοχίας το 2019.

Αν και η παράταξη υπέστη ήττα σε αυτές τις εκλογές, η Σοφία Ανδρίκουλα αποφάσισε να συνεργαστεί με την παράταξη του νυν δημάρχου, Γιώργου Κατσούλα, για τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Παρόλο που η Σοφία Ανδρίκουλα δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει ξανά την υποψηφιότητα για δήμαρχος, φαίνεται ότι αντιδρά στην προσχώρηση των στελεχών της παράταξης στην αντίπαλη πλέον παράταξη. Οι λόγοι για αυτήν την αντίδραση μπορεί να είναι πολλοί και υποκειμενικοί. Ίσως να αισθάνεται ότι οι πρώην συνεργάτες της προδίδουν την πολιτική τους συμφωνία ή ότι η προσχώρησή τους αποδυναμώνει την ανεξαρτησία της παράταξης που ηγείτο.

Ο σκοπός της αντίδρασής της είναι να επισημάνει τις αντιφάσεις  ή προσβλητικές κινήσεις, ιδίως όσον αφορά τον Δήμαρχο και τους νέους υποψήφιους της παράταξης τους και πρώην συνεργάτες της. Είναι πιθανό ο σκοπός της να επηρεάσει τον αγώνα της δημοτικής αρχής και να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια και την ορθότητα των ενεργειών τους.

Η αρχή έγινε με την πρώτη προσχώρηση της Λαμπρινής Χαρδαλιά

Η δήλωση της Σοφίας Ανδρίκουλα αναφέρει την έκπληξή της για την προσχώρηση της κ. Χαρδαλιά Λαμπρινής, δημοτικής συμβούλου, στο συνδυασμό του Δημάρχου χωρίς προηγούμενη δημοσιοποίηση της παραίτησής της από τον αρχικό συνδυασμό. Εκφράζει την έκπληξή της για την συμπεριφορά του Δημάρχου και επισημαίνει την τακτική που ακολουθεί από το 2019, προκαλώντας υποψίες για πιθανά ανταλλάγματα.

Η Σοφία Ανδρίκουλα επισημαίνει επίσης ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη που ανήκουν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται γνωστή η παραίτησή τους μέσω γραπτής δήλωσης προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Εκφράζει την άποψη ότι οι αιρετοί πρέπει να είναι δημιουργικοί και να εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον, αποφεύγοντας προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικά συμφέροντα.

Τέλος, η Σοφία Ανδρίκουλα υπογραμμίζει ότι η συνέπεια των αιρετών αναγνωρίζεται στην συνείδηση των πολιτών και ότι οι απροσδόκητες επιλογές συνήθως δεν εκτιμώνται. Τελειώνει με μια συμβουλή, αναφέροντας ότι ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Στην συνέχεια τα «έβαλε» με τον Μάρκο Κατσούλη με μια αιχμηρή δήλωση

Στη δήλωση αυτή, η Σοφία Ανδρίκουλα εκφράζει την άποψή της για τον Δήμαρχο και τον κ. Μάρκο Κατσούλη, προσβάλλοντας την προσπάθεια τους και αμφισβητώντας τα αποτελέσματά τους. Κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι ακολουθεί την πολιτική “υφαρπαγής” ενός ακόμη δημοτικού συμβούλου από την παράταξη της “Ανεξάρτητης Κίνησης Βαλτινών”.

Προτρέπει στον κ. Μάρκο Κατσούλη να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Εκφράζει την άποψη ότι η δημοσία ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σε άλλο συνδυασμό τον καθιστά ανεξάρτητο μέλος του Συμβουλίου σύμφωνα με τον νόμο. Τονίζει ότι αποκλείεται η δυνατότητα προσχώρησής του σε άλλη παράταξη από αυτήν με την οποία εκλέγηκε.

Τελικά, εκφράζει τις ευχές της για επιτυχία στους νέους ρόλους του κ. Μάρκου Κατσούλη και αναφέρει την ειδικότητά του ως αντιδήμαρχος χαλικόστρωσης στη Δ.Ε. Μενιδίου, κάτι που αμφισβητούσε στο παρελθόν.

Συνολικά, η δήλωση αυτή αποτελεί έκφραση απογοήτευσης και κριτικής από την Σοφία Ανδρίκουλα προς τον Δήμαρχο και τον κ. Μάρκο Κατσούλη, με αναφορά σε πτυχές της πολιτικής τους και της απόφασής τους να αλλάξουν συνδυασμό.

Μια σκέψη στο “Όλο το παρασκήνιο γύρω από τις τελευταίες έντονες αντιδράσεις της Σοφίας Ανδρίκουλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *