Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση , θέτει στο  στόχαστρό του για μια ακόμη φορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και  μάλιστα τους πιο αδύνατους από αυτούς , τους αυτοαπασχολούμενους και  τις ατομικές επιχειρήσεις .

Η πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα , συνδεδεμένο με την μισθωτή  εργασία , ως οριζόντιο μέτρο , όχι μόνο δεν αποτελεί φορολογική  μεταρρύθμιση που μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή , αλλά δημιουργεί  τις προϋποθέσεις για αύξησή της .

Πρόκειται για άδικο και αναχρονιστικό μέτρο , καθαρά φοροεισπρακτικού  χαρακτήρα , το οποίο στοχεύει στους αυτοαπασχολούμενους και τους  ελεύθερους επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα , αφήνοντας ουσιαστικά στο  απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα .

Η λογική της κυβέρνησης , ενός διαρκώς αυξανόμενου κέρδους , των  ελεύθερων επαγγελματιών , μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια  οικονομικής κρίσης , πανδημίας και πολέμων , σίγουρα αποτελεί μια  παγκόσμια πρωτοτυπία .

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πλήθος των σύγχρονων  ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της , προκειμένου να ανακαλύψει  και να πατάξει την φοροδιαφυγή .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την βασική φιλοσοφία  του νέου νομοσχεδίου , ειδικά τα άρθρα 11 έως 17 και ζητά από την  κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του , ξεκινώντας παράλληλα  έναν ουσιαστικό διάλογο με την συμμετοχή όλων των φορέων , αναζητώντας  μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει την πάταξη  της φοροδιαφυγής και την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών , με  βάση τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε φορολογούμενου .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε , συμμετέχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με τους  υπόλοιπους επαγγελματικούς φορείς και τα Επιμελητήρια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *