Η ανησυχία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ελάχιστες μεταθέσεις αστυνομικών στην Ήπειρο έχει φέρει το θέμα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης. Με τον αριθμό των μεταθέσεων να ανέρχεται σε μόλις εννέα για ολόκληρη την Ήπειρο, οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει δράση για την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων μέσω προσωπικού και μέσων.

Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σε δεύτερη μοίρα η Ήπειρος από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Ελάχιστες Μεταθέσεις αστυνομικών για ακόμη μια χρονιά.»

Στη Βουλή φέρνουν για ακόμη μια φορά το ζήτημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηπείρου σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και της προκήρυξης ελάχιστων θέσεων συμπληρωματικών μεταθέσεων αστυνομικών για τη φετινή χρονιά οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ερώτηση που κατέθεσαν, με πρωτοβουλία της βουλευτή Άρτας και Δ΄ Αντιπροέδρου της ΒτΕ, Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι συμπληρωματικές μεταθέσεις αγγίζουν τον «εξωπραγματικό» αριθμό των … εννέα.. για όλη την Ήπειρο (τρεις για την Άρτα, δύο για τα Ιωάννινα, δύο για την Θεσπρωτία και δύο για την Πρέβεζα), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις που επίκεινται ανέρχονται για παράδειγμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας σε 7 αστυνομικούς ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων σε 110 αστυνομικούς!

Στην ερώτηση καλείται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ενισχύσει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου σε προσωπικό και μέσα.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γεροβασίλη Όλγα

Μπάρκας Κώστας

Τζούφη Μερόπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *