Ο πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν προχωρά σε μια επίθεση χωρίς προηγούμενο εναντίον του Ισραήλ, με πάνω από 200 drones και πυραύλους. Η επίθεση έχει προκαλέσει αντίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλούς ηγέτες να εκφράζουν τη στήριξή τους προς το Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, μετά από ένα πολεμικό συμβούλιο, έχει δοθεί πράσινο φως για μια αντίδραση κατά του Ιράν. Οι αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να παραμείνουν ξάγρυπνοι και σε επιφυλακή. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την κατάσταση.

Παράλληλα, οι τραυματίες στο Ισραήλ είναι πάνω από 31 άτομα, με τους περισσότερους να τραυματίζονται κατά την προσπάθειά τους να καταφύγουν σε καταφύγια. Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση.

Οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας συνέβαλαν στην εξουδετέρωση των drones και των πυραύλων. Μικρές ζημιές προκλήθηκαν σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στο νότο της χώρας, ενώ οι εναέριοι χώροι πολλών περιφερειακών χωρών έχουν κλείσει και η αεράμυνα βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *