Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, παρενέβη στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκινώντας την ομιλία του με λόγια σεβασμού προς τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και τις οικογένειές τους.

Τονίζει την προσήλωσή του στην αναζήτηση της αλήθειας με θεσμικό τρόπο, δεσμευόμενος να μιλήσει στη Βουλή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διαγράφοντας κάθε προστασία πίσω από βουλευτική ασυλία.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιδίωξε ποτέ τη φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της, αναφερόμενος σε προηγούμενες τραγωδίες.

Όσον αφορά τη σύμβαση 717, εξήγησε ότι ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 αντί για το 2016 όπως επρόκειτο. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλυσε το ζήτημα και ολοκλήρωσε τη σύμβαση με επιτυχία.

Τέλος ανέφερε ότι «Από τον Οκτώβριο, είχα ζητήσει από όσους με κριτικάρουν να ζητήσουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, να διατυπώσουν συγκεκριμένες κατηγορίες και να έλθουν εδώ για να διαπιστώσουμε τη βάση τους. Εδώ, όχι σε λαϊκά δικαστήρια. Η μοιραία νύχτα ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών λαθών, ενώ υπήρξε και ομολογία. Κατηγορείτε για συγκάλυψη, παρόλο που παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *