Επίσκεψη σε χωριά της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα μοναδικής ομορφιάς χωριά του Ζαγορίου πραγματοποίησε η Ευρωβουλευτής και Eκπρόσωπος Tύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ήπειρο.

Η Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Ζαγόρι, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Σουκουβέλο, τον Αντιδήμαρχο, κ. Γκρουΐδη, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Μπαμπασίκα, τους οποίους και συνεχάρη για την επανεκλογή τους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά τη συνάντησή τους, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην κατηγορία των πολιτιστικών τοπίων, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό νεότερο πολιτιστικό αγαθό, ένας ζωντανός τόπος, εντάσσεται στον Κατάλογο. Χαρακτηριστικά δηλώνει:

 

 

«Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την  Ελλάδα και την Ήπειρο. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον τόπο μας και όπως συζητήσαμε και με τη Δημοτική Αρχή, θα συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να αναδείξουμε το Ζαγορι και την ομορφιά της Ηπείρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλη την Ευρώπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *