Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Κυριακής, αποφασίστηκε η απρόσκοπτη μετακίνηση τουλάχιστον 100 τρακτέρ και γεωργικών οχημάτων από όλη τη χώρα.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως «αν είναι 120 δεν θα υπάρξει κάποιο ζήτημα στην διέλευση του από τα διόδια», ενώ είναι ενδεικτικό πως δεν θα υπάρξουν μέτρα τάξης στις Εθνικές οδούς, πέραν τον προβλεπόμενων.

Τα οχήματα που θα έρθουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από περιπολικά, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει ανοιχτή μια λωρίδα κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας για να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών. Παράλληλα η τροχαία θα κληθεί να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες από όλη την χώρα.

Κάποιοι από τους αγρότες εξέφρασαν την πρόθεση τους να φτάσουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση το πρωί της Τετάρτης θα πρέπει όλοι να έχουν επιστρέψει στις περιοχές που ζουν και εργάζονται.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές θα έχουν πλήρη στοιχεία των οδηγών και των κατόχων των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα.

 

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *