Συγκλονισμένη είναι η ιατρική κοινότητα και η κοινωνία του Πύργου από τον αδόκητο θάνατο του ακτινοδιαγνώστη ιατρού Νίκου Κατσαρού, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο άτυχος γιατρός λίγο πριν συμβεί αισθανθεί ξαφνική αδιαθεσία έβλεπε ποδόσφαιρο το βράδυ της περασμένης Κυριακής με φίλο του σε διπλανό σπίτι από την κατοικία του. Μετά το τέλος του αγώνα όμως και επιστρέφοντας στο σπίτι του, η σύντροφος του ειδοποίησε ότι δεν αισθάνεται καλά και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Νίκος Κατσαρός, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, με πλούσια κοινωνική, επιστημονική και συνδικαλιστική δράση, όντας ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας από τον Ιανουάριο του 1997. Ο εκλιπών κατείχε για περισσότερα από 15 χρόνια σημαντικές θέσεις στον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, ενώ μέχρι τον θάνατό του ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκπρόσωπος του Ι.Σ. Ηλείας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θέση που κατείχε ανά περιόδους και τα προηγούμενα χρόνια.

Από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στην τοπική κοινωνία, ο Νίκος Κατσαρός διακρινόταν για την ευγένεια και την διακριτικότητά του ενώ πάντα αγωνιούσε για τα προβλήματα του τόπου του. Κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ιατρών της περιοχής του, έδειξε ενδιαφέρον και έκανε αρκετές παρεμβάσεις για θέματα της δημόσιας υγείας και των συναδέλφων του. Χειρίστηκε μάλιστα με σοβαρό και επίμονο τρόπο θέματα που κλήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος να αντιμετωπίσει και πολλές φορές να πάρει θέση όπως την περίοδο του Covid 19, την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και την ενδυνάμωση των Νοσοκομείων, και νωρίτερα το πρόβλημα του κινδύνου από την αδυναμία διαχείρισης στην αποκομιδή απορριμμάτων κλπ.

Αναμφίβολα στη θητεία του ως πρόεδρος αποτελεί ξεχωριστή στιγμή η διοργάνωση συνεδρίου υψηλού επιστημονικού επιπέδου που είχε λάβει χώρα στην Ηλεία το Νοέμβριο του 2019 στην Αρχαία Ολυμπία, όπου είχαν συμμετάσχει διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Φυσικής κ. Νανόπουλος. Ο Νίκος Κατσαρός είχε διατελέσει και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας για δύο περιόδους και συνολικά για σχεδόν μια πενταετία. Από τις 24 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 Απριλίου 2016 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2022.

Παράλληλα, είχε έντονη ενασχόληση με τα κοινά και τα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πύργου, γεγονός που τον είχε οδηγήσει να θέσει την υποψηφιότητά του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πύργου.

Πηγή: patrisnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *