Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Δήμος Θέρμου πραγματοποιεί διήμερες δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Χθες, Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου, ο «Γλυκός Μένιος» ένα παραμύθι για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, δραματοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο Θέρμου, το Νηπιαγωγείο Παραβόλας και τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Σοφία ΑγνίδηΜέλος του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου, ενώ ο κος. Γεώργιος Χριστόπουλος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου αναφέρθηκε στον σακχαρώδη διαβήτη κατά την παιδική ηλικία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κος. Κωνσταντίνος Κότσαλος, κος. Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κα. Ιωάννα Καλημέρη, κος. Γεώργιος Μυζήθρας, η Γενική Γραμματέας κα. Παρασκευή Μπριάνη, εκπαιδευτικοί, γονείς και ο Παιδικός Σταθμός Θέρμου.

Λόγω έκτακτου γεγονότος δεν κατέστη δυνατή η παρουσία της κας. Μαρίας Βλάχου, Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών 2ης θέσης Δ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με ευθύνη και στις Δ.Π.Ε. Λευκάδας και Δ.Π.Ε. Κεφαλληνίας, η οποία συνεχάρη την πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμου και τη συμμετοχή των σχολείων στην εκδήλωση.

Το Κέντρο Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά το Νηπιαγωγείο Θέρμου, το Νηπιαγωγείο Παραβόλας και το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και τον Σύλλογο διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» για την παραχώρηση του παραμυθιού «Γλυκός Μένιος» σε όλα τα Σχολεία του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *