Δύσκολα θα βρεθεί ανάλογο με αυτό που βιώνει εδώ και πέντε μήνες ακτινολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Ιωαννίνων. Η γιατρός την ημέρα που διορίστηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την ίδια ακριβώς ημέρα με «εντέλλεσθε» μετακινήθηκε για τρεις μήνες αρχικά στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Λίγο πριν την εκπνοή του 3μήνου της απεστάλη έγγραφο για νέα 3μηνη παράταση, με παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, απόφαση του διοικητικού διευθυντή του ΓΝ Άρτας ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητα για έκδοση τέτοιας εντολής. Ενώ η πέραν των αρχικών 3 μηνών νόμιμη παράταση, προϋποθέτει την συναίνεση του μετακινούμενου ιατρού ούτε ποτέ ρωτήθηκε αλλά και σε δύο αναφορές της προς την

6η ΥΠΕ στις με τις οποίες δηλώνει ρητά ότι δεν συναινεί στην παράταση και επιθυμεί να γυρίσει στο ΠΓΝΙ όπου βρίσκεται η οργανική της θέση, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δεν απάντησε ποτέ,

Όπως τονίζει η ΕΙΝΗ, η ύπαρξη ενός και μόνο μόνιμου ακτινολόγου στο Νοσοκομείο της Άρτας οδηγεί στην υπερεφημέρευση. Τον Δεκέμβριο βρέθηκε να κάνει 11 εφημερίες ενώ τον Φεβρουάριο εκτέλεσε οκτώ εφημερίες με τέσσερις αργίες.

«Κάθε προσπάθεια αναζήτησης βοήθειας και κατανόησης από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Άρτας, για να μην αντιμετωπίζει τέτοιο βαρύ πρόγραμμα, έπεσε στο απόλυτο κενό.

Για να συλλάβει κανείς το μέγεθος του εγκλωβισμού της συναδέλφου αρκεί να αναφέρουμε ότι αμέσως πριν τον διορισμό της στο ΠΓΝΙ,  υπηρετούσε ως γιατρός του Γ.Ν Άρτας για 2 χρόνια και 2 μήνες ( από 09-08-2021 έως και 12-10-2023) σε καθεστώς συνεχούς υπερεφημέρευσης (κάποιους μήνες έως και 12 ενεργείς εφημερίες), ιδίως μετά τον Φεβρουάριο του 2023 (αποχώρησαν δυο μόνιμοι συνάδελφοι του τμήματος)   και το σύνολο ημερών αδείας που της χρωστάει η υπηρεσία είναι 52 ημέρες (για τα έτη 2021, 2022 και 2023), χωρίς να υπολογίζονται τα ρεπό των εφημεριών. Ολόκληρο το έτος 2023 έχει λάβει μόνο μια ημέρα κανονικής άδειας όπως γράφει το epiruspost.

Ο 5μηνος εγκλωβισμός της στο ΓΝ Άρτας σημαίνει καθημερινές οδικές μετακινήσεις 160 χιλιομέτρων αλλά το ΓΝ Άρτας της αρνείται την καταβολή εξόδων μετακίνησης, οδηγώντας την εκτός όλων των άλλων που αναφέρθηκαν και σε οικονομική αιμορραγία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ ζητά άμεσα να σταματήσει άμεσα η μετακίνηση της συγκεκριμένης γιατρού και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Τέλος αντιπροσωπεία της ΕΙΝΗ, ενώ έλλειπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, αναζήτησε τον αναπληρωτή του (Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας) για να συζητήσει επί του ζητήματος, αντιμετώπισε απαξιωτική στάση επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *