Με δάκρυα συγκίνησης το Αγρίνιο αποχαιρέτησε τον Ιερό Χρυσόστομο. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αναχώρησε από το Αγρίνιο για το Άγιον Όρος.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Ιερό Κειμήλιο με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, ενώ εκατοντάδες κόσμου έφθανε ακόμη και την τελευταία στιγμή να ασπαστεί το Ιερό Λείψανο.

Πολλοί εξ αυτών δεν πρόλαβαν να προσκυνήσουν και ευλογήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος σήκωσε την Λειψανοθήκη ψηλά για να τους σταυρώσει την ώρα που εξερχόταν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

Την Τιμία Κάρα προσκύνησαν χιλιάδες πιστών που έφταναν στο Αγρίνιο και από τις γύρω περιοχές, ενώ το τετραήμερο 16 ως και 19 Νοεμβρίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής έγινε σημείο αναφοράς των πολιτών που με υπομονή και προσευχή περίμεναν στις ουρές για να ασπαστούν την Τιμία Κάρα.

Σήμρα το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες και τους ιερείς του ναού.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έχει κομιστεί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το απόγευμα της Πέμπτης και είχε τεθεί προς προσκύνηση προς ευλογία κλήρου και λαού στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023.

orthodoxianewsagency.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *