Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν μέλη του του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του ΠΑΜΕ νωρίτερα το απόγευμα με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν να τιμήσουν τον ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973.

Παράλληλα, στην Πλατεία Δημοκρατίας εκτός από το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα, ζητώντας αλληλεγγύη από όλους προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Με σύνθημα: «η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. Όχι στην Ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ» δόθηκε το «μήνυμα» του Εργατικού Κέντρου, το οποίο διοργάνωσε την αποψινή εορταστική αγωνιστική κινητοποίηση.

Μετά την Πλατεία Δημοκρατίας οι συμμετέχοντες με στεφάνια στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία με στάση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο οποίο κατέθεσαν στεφάνια.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας μίλησε ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Δήμας

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο να υπενθυμίσουμε πως είχε διοργανώσει τη Τετάρτη στο χώρο του μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα.

«Έξω οι Η.Π.Α. – έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία»: «50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού και της νέας γενιάς» ειπώθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου στο πλαίσιο της εορταστικής αγωνιστικής κινητοποίησηςτου Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στο πλαίσιο της οποίας συμπλήρωσαν επίσης:

«Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που η Παλαιστίνη «φλέγεται» και όλη η περιοχή απειλείται από μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη!

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δολοφονεί παιδιά και αμάχους, επεκτείνει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζει να φυλακίζει και να εκτοπίζει τον παλαιστινιακό λαό.

Στο έγκλημα αυτό συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση που προκλητικά βαφτίζει την γενοκτονία στη Γάζα ως «αυτοάμυνα» του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον Ο.Η.Ε. για ανθρωπιστική εκεχειρία!

«Αέρα στα πανιά» της Kυβέρνησης δίνει η στάση όλων των κομμάτων του συστήματος, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέχρι το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών, που στηρίζουν τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ.

Από κυβερνητικές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν στενά με το ισραηλινό κράτος, επιτρέποντας στην Kυβέρνηση της Ν.Δ. να απογειώσει την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, με την αποστολή τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, την αξιοποίηση στρατιωτικών βάσεων που έχουν γεμίσει με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των Η.Π.Α.».

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *