Στη δημοσιότητα έρχεται μία νέα υπόθεση κακοποίησης ζώων. Συγκεκριμένα, συλλέκτες ζώων κατηγορούνται ότι συγκέντρωναν αδέσποτα ζώα και τα κλείδωναν σε σπίτι-«κολαστήριο» στο Αγρίνιο όπου αναγκάζονταν να ζουν κλειδωμένα, ανάμεσα σε «βουνά» σκουπιδιών και νεκρά ζώα. Εύκολα θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς το σπίτι με χωματερή, όπου τα εγκλωβισμένα ζώα επιβίωναν τρώγοντας σκουπίδια, περιττώματα και πτώματα άλλων ζώων.

Όπως έγινε γνωστό από το zoosos.gr, ανάμεσα στα σκουπίδια βρέθηκαν ζωντανά 6 σκυλιά και 13 γάτες, καθώς φιλόζωοι μόλις ενημερώθηκαν για κακοποίηση των ζώων από «συλλέκτες» που όπως αποκαλύφθηκε επί χρόνια ακολουθούσαν -για άγνωστο λόγο- την τακτική του να μαζέυουν αδέσποτα από τον δρόμο και να τα βασανίζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσα στο ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου Παλαιού στην πόλη του Αγρινίου, που κατέληγε να γίνεται ο τάφος δεκάδων ζώων.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν καταγγελθεί και στο παρελθόν για την κακοποίηση ζώων

Οι φιλόζωοι της περιοχής εντόπισαν τον χώρο στις 27 Οκτωβρίου κοντά στην οδό Βυζαντίου στο Αγρίνιο και η απομάκρυνση των ζώων που ήταν ακόμη ζωντανά έγινε την 1η Νοεμβρίου. Για την κινητοποίηση των Αρχών παρενέβη η επικεφαλής της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Των Ζώων», κ. Μάρθα Πουλτίδου και η δικηγόρος της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας», Έλενα Αρβανίτη.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν, το σπίτι-«κολαστήριο» είναι μία πραγματική υγειονομική βόμβα, όπου τεράτιοι όγκοι συσσωρευμένων σκουπιδιών, πολλών ετών, «πνίγουν» το οίκημα. Η φρίκη όμως δεν σταματά εκεί – ανάμεσα στη βρομιά και τα μολυσματικά βακτήρια από την αποσύνθεση νεκρών ζώων, δεκάδες γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδωμένα και αναγκάζονταν να τρώνε τα διάσπαρτα κουφάρια ζώων και τα περιττώματά τους για να επιβιώσουν, αφού δεν υπήρχε τροφή.

Εθελοντές και εθελόντριες, που πήγαν επί τόπου με τη συνδρομή της Αστυνομίας, Εισαγγελίας, δικηγόρων και φιλοζωικών φορέων, βρήκαν πολλά πτώματα μέσα σε πλαστικές σακούλες – νεκρά γατιά και σκυλιά που όμως είναι αδύνατο να μετρηθούν. Όπως φαίνεται και στο βίντεο κόκαλα υπήρχαν διάσπαρτα παντού μέσα στην μονοκατοικία της οδού Βυζαντίου, τόπο μαρτυρίου αμέτρητων ζώων.

Όλα αυτά τα ζώα κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν μία μητέρα με τον ανάπηρο γιος της, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, καθώς επί χρόνια συγκέντρωναν σκύλους και γάτες και τα κλείδωναν μέσα σταν δωμάτια-«χωματερές» όπου τα άφηναν κυριολεκτικά να υποφέρουν, ώσπου ύστερα από κάποια καιρό πέθαιναν.

Μάλιστα, η γυναίκα που οδηγούσε τα άτυχα ζωάκια στο ετοιμόρροπο σπίτι, δείχνει να είναι δήθεν ανήξερη για όσα συνέβαιναν και να μένει έκπληκτη με τα ευρήματα, ενώ δηλώνει πως, μετά τον θάνατο του γιου της, σταμάτησε να καθαρίζει σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το σπίτι βρισκόταν σε αυτή την άθλια κατάσταση, που είχε φτάσει να γίνει εστία μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή.

Για την υπόθεση βασανισμού και κακοποίησης με αποτέλεσμα τον θάνατο των ζώων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ όλα τα έξοδα βαρύνουν τους εθελοντές.

Δεδομένου ότι η οικονομική επιβάρυνση των εθελοντών είναι μεγάλη, μέσω ανάρυησης στα μ’εσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνουν έκκληση σε φιλόζωους και πολίτες να συνδράμουν οικονομικά, βοηθώντας τους να καλύψουν το κόστος.

«Σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην πόλη του Αγρινίου… Πληροφορηθήκαμε ότι μία οικογένεια έχει μόνιμα κλεισμένα κάποιο αριθμό ζώων. Κάναμε καταγγελία και καταφέραμε και προσωρινή αφαίρεση τους έξι σκυλάκια και 13 γάτες… Η δυσοσμία από τα νεκρά ζώα έφτανε μέχρι πολύ έξω μόλις ανοίχτηκε το σπίτι στην παρουσία της αστυνομίας και της ιδιοκτήτριας βρέθηκαν αρκετά νεκρά ζώα ανάμεσα των ζωντανών που περίμεναν προφανώς και αυτά να πάρουν σειρά… Τα ζωάκια τα έχουμε σε πανσιόν επί πληρωμή χρειαζόμαστε τη SOSSOSSOS!!!!!!!! Προσοχή σκληρές εικόνες!!!!! Agrinio 2023… Σπίτι κολαστήριο βοήθειά σας σε τροφές φάρμακα χάπι αποπαρασίτωσης μέσα έξω… και να γίνουν αναλυτικές εξετάσεις στο κάθε ένα ξεχωριστό. Και στειρώσεις σε όλα… Τα σκυλάκια είναι κοκονάκια αναζητάμε άμεση φιλοξενίας για να μην τα έχουμε σε πανσιόν. Η άμεση υιοθεσία εφόσον θα γίνει οριστική αφαίρεση που περιμένουμε από μέρα σε μέρα… Όποιος θέλει ας καλέσει στο 697 864 6660 για οτιδήποτε άλλο πληροφορία θα δοθεί λογαριασμό pet shop και κτηνιατρείο, δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω άλλες λεπτομέρειες διότι η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί βρίσκεται στο στάδιο προανάκρισης, αλλά και πάλι τα ζωάκια χρειάζονται τώρα…»

Η παρασυσσώρευση ζώων αποτελεί μία ακόμα μορφή κακοποίησης ζώων, η οποία απαντά όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, αποτελεί μία αρκετά δύσκολη κατάσταση, διότι ο πληθυσμός των ζώων ανέρχεται σε δεκάδες, με πολλά είδη ανάμεσά τους, το άτομο που τα συγκεντρώνει αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν συνεργάζεται και είναι έως και επιθετικό, ενώ οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπισή της πρέπει να έχουν καλή οργάνωση και αγαστή συνεργασία. Τα βήματα παρέμβασης που περιγράφονται παρακάτω ενδείκνυνται για τις περισσότερες περιπτώσεις παρασυσσώρευσης. Οι ρόλοι των ατόμων θα πρέπει να είναι προκαθορισμένοι. Όμως, κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς, επιπλέον ή διαφοροποιημένες ενέργειες.

Πηγή: zoosos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *