«Δεν δέχομαι ότι σε ένα κράτος δεν υπάρχει συνέχεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μέλλον των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού- Πρέβεζα και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Μεσοπόταμος- Λούτσα).

 

Ο Περιφερειάρχης  εξήγησε  ότι για τους δύο οδικούς άξονες, οι οποίοι  όπως και το Ιωάννινα – Κακαβιά είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια στάσιμοι,    υπήρχαν συνεννοήσεις με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Στο πλαίσιο αυτό- συνέχισε –  κατασκευάζονται οι οδικοί κόμβοι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και «προκαλούν δυσφορία τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες» από τον Υφυπουργό Υποδομών,  (ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα για να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει).

Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε ερώτηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη. «Κάθε έργο στην αρχή το βάζουμε σε Εθνικούς πόρους και στη συνέχεια μόλις ανοίξει το ΕΣΠΑ μεταφέρεται εκεί», εξήγησε.

Για το Δασικό Χωριό Άρτας

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στο Δασικό Χωριό Καταρράκτη Άρτας.

Όπως είπε, έχει ανατεθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  η εκπόνηση  ολοκληρωμένης μελέτης για το τι πρέπει να γίνει. Όταν ολοκληρωθεί θα γίνει  η παρουσίασή της, ενώ το μοντέλο αξιοποίησης θα περιλαμβάνει και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο ΕΜΠ έχουν ανατεθεί μελέτες για την Κορωνησία, αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου και μέσω των τεχνικών συμβούλων όταν ολοκληρωθούν θα γίνει η παρουσίασή τους.

epirus-tv-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *