ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ : 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Τρείς (3) εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο εχθές το βράδυ όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα, όταν αδειάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που κάποιοι είχαν πετάξει μέσα στους κάδους !

Το συμβάν λογικά σχετίζεται με την πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς στο ίδιο σημείο έγινε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης όπως φαίνεται και στα διάφορα δημοσιογραφικά site.

Προφανώς δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν η κυβέρνηση δεν είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Τα ίδια χημικά που εισέπνευσαν οι συνάδελφισσες μας και κατέληξαν στο νοσοκομείο τα εισέπνεαν οι διαδηλωτές αλλά και όλοι όσοι περνούσαν τυχαία χθες από το κέντρο της πόλης.

Σίγουρα όμως είναι εγκληματικό το γεγονός επικίνδυνες χημικές ουσίες βρέθηκαν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης λες και πρόκειται για χαρτόκουτα!

Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά ούτε η πρώτη φορά που εργάτες καθαριότητας βρίσκονται στο νοσοκομείο εξαιτίας τέτοιων συμβάντων.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να προστατεύσει τις ζωές των εργατών ως οφείλει! Να λάβει κάθε μέτρο ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Ευχόμαστε στις συναδέλφους μας να γίνουν γρήγορα καλά και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλάι τους για ο,τι χρειαστεί όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *